Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Maj 2006 Posty: 2341 Skąd: Białogard
Wysłany: 2010-05-04, 07:18 Za kilkanaście tys.zł wraz z żoną z waszych pieniędzy to co?
Trafiło do mnie pismo jedno z wielu o podobnej treści z tego roku o następującej treści:
W 2009roku w naszej wspólnocie odbył się drugi etap Reiwlityzacji Starego Miasta w czasie wykonywania tych prac remontowych zrezygnowano z poniżej wymienionych prac:
1.Ocieplenia budynków (ściana od podwórka) gdzie nie występuje czerwona cegła –pismoz dnia 27.04.2007 7058-2/6/05podpisane przez zastępcę burmistrz raczewskiego-odpowiedź na pismo mieszkańców ul. Najświętszej Marii Panny 11,12,13,14 z dnia 04.04.2005skierowane do burmistrz.
2. Wymiana stolarki okiennej, wymiana rur wodociągowych i kanalizacyjnych ,oraz remontu klatki schodowej tu na wyraźne zlecenie jednego z właścicieli budynku. Drugie pismo z dnia dnia 14.06.2006 r-7058-2/7/05 podpisane przez burmistrza raczewskiego .
Wchodząc do budynku podłogę w części wykonano wykonano z płytek , ale drugiej strony wychodząc z budynku na podwórko , gołym okiem widać , że podłoga się zapada (tam płytek już nie wykonano).
Praktycznie czasie rewilityzacji robiono to co wskazał jeden z właścicieli. W ogóle nie brano pod uwagę zdania innych lokatorów ., To miało być wspólne dobro.
Tym bardziej dziwi nas fakt , wspólnota w której do dnia dzisiejszego miasto ma większość udziału (58%) powierzchni użytkowej. Całość tej wspólnoty wynosi ok302 m.
Odpis na fundusz remontowy wynosi 1złza m , miesięcznie miesięczny przychód funduszu remontowego wynosi ok302 zł . Zaświadczenia i porozumienia właścicieli lokali tworzących tą wspólnotę mieszkaniową znajdującą się na przy ulicy Najświętszej Marii Panny 11 z dnia 21.03.2007 1M7058-2/8/06 skierowanego do ZBi LK podpisane przez burmistrza raczewskiego jest mowa o wymianie okien jeszcze przed wykonaniem okien elewacji która pozwalałaby zachować estetyczny wygląd budynku (dotyczy mieszkań komunalnych).
Powyższych prac nie wykonano w trakcie remontu . Dlaczego Urząd Miasta Nie dopilnował (patrz raczewski)wykonania wymienionych prac skoro były one zlecone???
Mieszkańcy
PS. Drodzy mieszkańcy burmistrz raczewski pisał w swojej ulotce ,że nadzorował rewilitalizacje starówki (widzicie z jakim skutkiem)
Dla niego priorytetem jest to aby posiadać jak największe wynagrodzenie wraz z małżonką której pośrednio załatwił fuch za kilka tys. Złoty z naszych podatków.
Pamiętajcie już nie dłódo nowe wybory na Burmistrza MB nie dajcie się omamić po raz drugi.
Radny Miasta Białogard
Adam Gajlewicz
z2917846N.jpg Tak może za jakis czas wyglądać nasza starówka po rewitalizacji jaka nadzorował raczewski.
Plik ściągnięto 809 raz(y) 29,8 KB
z2917846N.jpg
Plik ściągnięto 809 raz(y) 29,8 KB
m.jpg
Plik ściągnięto 867 raz(y) 12,21 KB
_________________ PS>Podstawą i fundamentem każdego związku jest zaufanie, zrozumienie, i wiara w drugą osobę bo sprawy uczuć są bardzo delikatną kwestią i trudno w nie ingerować tak, żeby nikogo nie urazić.
AG
Myślę, ze to nie do końca tak. Facet potrafi pięknie opowiadać, i myślę ze dla pewnej części jego zaściankowego elektoratu to starcza.
Widziałem sparing na sesji- Ty kontra Burmistrz.Opowiadał o tym, jaka to wspaniała jego firma była, ale ani słówka nie pisnął, ze splajtował na koniec . A prawda jest taka, ze faceta poznaje się po tym jak kończy, a nie jak zaczyna
_________________ Różnica między niemożliwym a możliwym leży w ludzkiej determinacji.
A powiedżcie czy widzieliście grabie które grabią od siebie .....zawsze jest tak że kto sie dorwie 'władzy' do chce zgarnąc jak najwiecej dla siebie. teraz ma okazję się dorobić bo na pewno stracił sporo gdy splajtował. No cóż życie , samo życie.
_________________ Nikim jest ten człowiek co nie zna miłości ^^
Licz tylko na siebie., reszta jest kłamstwem i obłudą.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Maj 2006 Posty: 2341 Skąd: Białogard
Wysłany: 2010-05-08, 17:37
_________________ PS>Podstawą i fundamentem każdego związku jest zaufanie, zrozumienie, i wiara w drugą osobę bo sprawy uczuć są bardzo delikatną kwestią i trudno w nie ingerować tak, żeby nikogo nie urazić.
AG
Muszę się przyznać że nasz nowy przewodniczący czyli p. Domański uczył mnie w technikum, ba był nawet moim wychowawcą.
Moja klasa była z niego zadowolona, jako z nauczyciela i wychowawcy, ale to był 15 lat temu i dużo mogło się zmienić od tamtej pory.
Jak widać gołym okiem to od tamtej pory nastapiły duże zmiany wszedzie.
Wystraczy tylko dookoła sie rozejrzeć i nie trzeba daleko szukać.
_________________ Nie tylko dla swojej chwały wojuje władca,ale przede wszystkim o szlaki handlowe,o targowiska kupieckie,o bogactwo dla swojego kraju.
-Zbigniew Nienacki,Ja Dago Piastun-
_________________ Nie tylko dla swojej chwały wojuje władca,ale przede wszystkim o szlaki handlowe,o targowiska kupieckie,o bogactwo dla swojego kraju.
-Zbigniew Nienacki,Ja Dago Piastun-
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum