Już w 2007 roku pisemnie i na Sesji Rady Miasta i mówiłem ,że w Białogardzie jest kłopot z miejscami zarówno i do przedszkola jak ido żłobka wystosowałem pismo do szanownego Zbigniewa R. Burmistrza naszego miasta jednak on całkowicie bagatelizował sobie z tej sprawy w odpowiedzi oficjalnej odpisał mi cytuje „W odpowiedzi na pana pismo dotyczące otworzenia jeszcze jednego żłobka informuje , że przekazane przez pana informacje na temat stu podań o przyjęcie do żłobka są nieprawdziwe” ale żeby było śmiesznie to ja wcale nie pisałem o podaniach do żłobków a jedynie o zebranych kilkudziesięciu podpisów ludzi chcących oddać swoje pociech do żłobka czy też do przedszkola ale pan burmistrz odpisał tak jak mu pasowało „olewająco” a dziś sytuacja jest jaka jest kilkadziesiąt osób zainteresowanych jest miejscami w żłobku ale burmistrzuniu olał sprawę około dwa lata temu czemu???
Ważne jest jedno jak największa pensyjka i dobra robota dla żonki z naszych miejski pieniążków i nie zawracać mi tam główki jakimiś bzdetami „żłobkiem”
Radny Miasta Białogard
Adam Gajlewicz
jonkoburmistrz.jpg
Plik ściągnięto 535 raz(y) 33,14 KB
_________________ PS>Podstawą i fundamentem każdego związku jest zaufanie, zrozumienie, i wiara w drugą osobę bo sprawy uczuć są bardzo delikatną kwestią i trudno w nie ingerować tak, żeby nikogo nie urazić.
AG
No to jak tez tak sladem artukulu napisze ,ze pierwsze co mnie uderzylo to wogole jakiekolwiek kolejki.My jednak uwielbiamy stanie w nich taki rodzaj sportu lub meczenstwa takie dziedzictwo narodowe z lat 80.
W dobie internetu moznaby przeciez skladac wnioski przez internet.Personelowi przedszkola lzej i rodzicom mozna zaoszczedzic nerwow i stania podpierajac drzwi placowki.
Oczywiscie nie wszyscy sa zaprzyjaznieni z kompem wiec dla tych stara wersja-wypelnienie formularza i przyniesienie go osobiscie."zawsze mozna spotkac znajomego z osiedla i poplotkowac "
Co do burmistrza chyba zapomnial znanego hasla ,ze dzieci sa przyszloscia narodu ,wiec moze warto byloby zadbac o jak najwczesniejsze obycie ich z takim czyms jak nauka ,tak jak sie to robi w wiekszosci panstw europejskich.Nawet jesli ta nauka mialaby sie rozpoczac spiewaniem piesniczki "Kolorowe kredki".
Tak na marginesie ja zapisalam moja corke,ktora konczy we wrzesniu 3 lata do szkoly -czytaj przedszkola ale te placowki funkcjonuja przy szkole juz w lutym i pare razy mi o tym przypominano-wiecznie brakowalo czasu i tak dla lubiacych kolejki napisze ,ze zrobilam to pijac kawe w domku przed kompem
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Maj 2006 Posty: 2341 Skąd: Białogard
Wysłany: 2010-04-22, 04:51
Majka juz przerabiałem ten temat
...forsa żadna a obowiązków i formalnosci co nie miara.
AG
_________________ PS>Podstawą i fundamentem każdego związku jest zaufanie, zrozumienie, i wiara w drugą osobę bo sprawy uczuć są bardzo delikatną kwestią i trudno w nie ingerować tak, żeby nikogo nie urazić.
AG
To był żart z mojej strony :) nigdy ale to nigdy nie podjęłabym się takiego zadania. Znając nasze prawo to podatki i wiele innych rzeczy by mnie zniszczyło ;)
_________________ Nikim jest ten człowiek co nie zna miłości ^^
Licz tylko na siebie., reszta jest kłamstwem i obłudą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum