Wysłany: 2007-10-16, 22:40 Jan Paweł II człowiek wszechczasów
16 pażdzierniak 1978 rok w naszej pamięci pozostanie na zawsze .Około godziny 17.15 w siódmym głosowaniu metropolita krakowski, kardynał Karol Wojtyła został wybrany papieżem.Opuszczając ten świat zostawił, napisany swoją ręką przedziwny testament: „Ja jestem zadowolony i wy też bądźcie...”.
Jest we mnie kraina przeźroczysta
w blasku jeziora Genezaret -
i łódź... i rybacza przystań,
oparta o ciche fale...
i tłumy, tłumy serc
zgarnięte przez Jedno Serce,
przez Jedno Serce najprostsze,
przez najłagodniejsze -
Jan Paweł II
_________________ "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą" - Michel Quoist.
Tak to Fantastyczny Człowiek .... i pamiętam jak zawsze po zakończonych spotkaniach z młodzieża pojawiał sie później w oknie usmiechnięty ... a spotkania z nim zawsze kończyły się dla nas nowymi zapałami do lepszego jutra ....
_________________ "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą" - Michel Quoist.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Maj 2006 Posty: 2341 Skąd: Białogard
Wysłany: 2007-10-28, 07:26
Mamy ogromnego farta żyjąc w czasach kiedy żył Ojcic Święty ja osobiście z dość bliska go widziałem jak był w Koszalinie. To nie Solidarność czy L.Wałęsa (chodź zasługę też sporą mieli) przyczynili się do obalenia komuny w większoiści Europy .
AG
_________________ PS>Podstawą i fundamentem każdego związku jest zaufanie, zrozumienie, i wiara w drugą osobę bo sprawy uczuć są bardzo delikatną kwestią i trudno w nie ingerować tak, żeby nikogo nie urazić.
AG
mój syn nośi imię KAROL -naprawdę to dzęki temu wielkiemu człowiekowi.
dużo razy widziałam go będąc 10 lat we Włoszech,i zawsze widząc go w oknie łzy pchały się same do oczu,poprostu my POLACY KOCHAMY GO BARDZO.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Maj 2006 Posty: 2341 Skąd: Białogard
Wysłany: 2007-11-02, 20:35
Piękne...i kto by się spodziewał?
AG
_________________ PS>Podstawą i fundamentem każdego związku jest zaufanie, zrozumienie, i wiara w drugą osobę bo sprawy uczuć są bardzo delikatną kwestią i trudno w nie ingerować tak, żeby nikogo nie urazić.
AG
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum